UW PARTNER VOOR UW INFRASTRUCTUUR

 

UW PARTNER VOOR UW INFRASTRUCTUUR

Werkwijze

10+1 Stappenplan

Werkwijze. Elk project begint met een idee. En dan?
Hier is waar we beginnen, het uitwerken van het idee. Tijdens het eerste gesprek worden de ideeën en wensen besproken zodat een duidelijk beeld ontstaat wat het project in gaat houden. Ook wordt de locatie bezocht en de benodigde gegevens verzameld.

MBP heeft het 10 + 1 stappenplan ontwikkeld om uw project een succes te laten worden:

1. Vaststellen van de scope, vage ideeën worden concrete plannen

Het beste eindresultaat begint met een goede start, in dit stadium worden alle wensen, voorkeuren en eisen geïnventariseerd en gelijk gekeken naar verduurzaming, innovaties en de toekomstige plannen.

2. Overallplanning opstellen

Met de overallplanning komt het volledige tijdspad in beeld, door ook uw beslismomenten in de planning te weergeven komt u niet voor verrassingen te staan.

3. Opstellen van een budgetraming

Door het opstellen van de budgetraming, eventueel in verschillende uitvoeringsvarianten, worden de totale kosten van het project zichtbaar.

4. Partijen selecteren / voorstellen

Uit de opgedane ervaringen wordt er naar geschikte leveranciers gekeken, welke het werk aankunnen zowel qua type werk alsmede de omvang van het werk. Ook wordt er in de omgeving van het project gekeken naar geschikte partijen en samen met u wordt dan de uiteindelijke selectie bepaald.

5. Aanvragen offertes

MBP verzorgt vervolgens volledige en duidelijke de offerteaanvraag aan de geselecteerde leveranciers. Indien nodig of gewenst worden er referentiewerken van de betreffende leveranciers opgevraagd waarmee de kwaliteit kan worden aangetoond.

6. Offertes vergelijken, beste prijs/kwaliteit verhouding aangeven

Door de aangevraagde offertes goed te beoordelen en te vergelijken wordt de basis voor de selectie gemaakt. Eventueel of wanneer het nodig is wordt er een referentieproject bezocht en samen met u de keus gemaakt aan wie de opdracht wordt gegund.

7. Opdrachtverstrekking (maken van opdracht)

In deze tijd is het haast ondenkbaar om zonder overeenkomst werk verzet te krijgen, daarom verzorgt MBP de opdrachtverstrekking / opdracht waarin een aantal essentiële zaken zoals; omschrijving – prijs – projectvoorwaarden –
bestek/omschrijving/tekeningen – veiligheid, etc. in verwerkt zijn.

8. Begeleiding van de uitvoering van de werkzaamheden

Gesteund door jaren uitvoeringservaring zit het begeleiden van de realisatieperiode in onze aderen.

9. Meer / minderwerk afhandeling

Op elk project kan meer- minderwerk voorkomen, dit kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer er zich tijdens de uitvoering meer- minderwerk voordoet zullen wij eerst bepalen of het echt meer- minderwerk is, om vervolgens de verschillende oplossingen te bespreken.

10. Oplevering / eindafrekening

Het einde van de realisatieperiode is gekomen en het werk is gereed, door MBP worden eventuele restpunten in het “proces verbaal van opname” vermeld. Ook kan het terrein in gebruik worden genomen en gaat de onderhoudstermijn in.

+1. Controle einde onderhoudstermijn

+1 is de controle einde onderhoudstermijn, hier wordt het opgeleverde werk geïnspecteerd op gebreken. Mocht dit het geval zijn dan wordt de betreffende leverancier aangesproken op zijn garantie.

Nieuwsgierig geworden? Ik vertel u graag meer!

Volgen

Tegelzetter 20
1567AG Assendelft

06-22549907

info@mb-p.nl

KvK: 68421826